ΕΠΟΧΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Σταύρος Μονεμβασιώτης

Published by : Stavros Monemvasiotis
ΕΠΟΧΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Σταύρος Μονεμβασιώτης Ποιοι θα προσληφθούν υποχρεωτικά; Πόσα θα πάρουν; Σε ποιες ημερομηνίες θα πληρωθούν; Πρέπει να κάνουν όλοι αίτηση; Αν, ναι πού; Ποιες είναι οι υποχρεώσεις του εργοδότη; Μπορεί να απολύσει; Μάθε τα πάντα με απλά λόγια!

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - 02 Ιουλίου 2020: Δικαιούχοι εποχικοί υπάλληλοι ενημερώνουν ότι αργά το βράδυ άνοιξε η πλατφόρμα και οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση.
ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - 01 Ιουλίου 2020: Η Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Τουρισμό - Επισιτισμό, ενημερώθηκε ότι οι αιτήσεις των εργαζομένων που ήταν να ξεκινήσουν την 1η Ιουλίου (όπως εμφανίζεται παρακάτω) θα ξεκινήσει στις 7 Ιουλίου, με αντίστοιχη μετάθεση των ημερομηνιών λήξης. Όταν θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση θα βρεις την εξέλιξη εδώ.
......................................................
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΓΙΑ ΕΠΟΧΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - 24 Ιουνίου 2020

Διαβάστε αναλυτικά στο link που ακολουθεί όλες τις λεπτομέρειες για την υποχρέωση του εργοδότη να ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΑΒΕΙ τον εποχικό υπάλληλο και τους δικαιούχους των 534€ για αυτό το καλοκαίρι.

Κάνε "κλικ" για να διαβάσεις την Κοινή Υπουργική Απόφαση:

https://diavgeia.gov.gr/decision/view/967%CE%9C46%CE%9C%CE%A4%CE%9B%CE%9A-9%CE%9A1

..................................................................................
ΕΠΟΧΙΚΟΙ με ρήτρα επαναπρόσληψης

ΑΙΤΗΣΕΙΣ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ
για επιχειρήσεις που επαναλειτουργούν

ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗ

ΙΟΥΝΙΟΣ 1 έως 7 Ιουλίου 1 έως 8 Ιουλίου 13/14 Ιουλίου
ΙΟΥΛΙΟΣ 1 έως 7 Αυγούστου 1 έως 8 Αυγούστου 10/12 Αυγούστου
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 1 έως 7 Σεπτεμβρίου 1 έως 8 Σεπτεμβρίου 10/11 Σεπτεμβρίου
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 1 έως 7 Οκτωβρίου 1 έως 8 Οκτωβρίου 12/14 Οκτωβρίου

Σημείωση:
• Ο εργοδότης θα κάνει δήλωση στην ΕΡΓΑΝΗ και υποχρεούται να ενημερώσει την ίδια ημέρα τον εργαζόμενο, δίνοντας του τον αριθμό Πρωτοκόλλου της δήλωσης του.
• Ο εργαζόμενος οφείλει να κάνει τη δικιά του ηλεκτρονική δήλωση στο supportemployees.services.gov.gr

ΑΙΤΗΣΕΙΣ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ
για επιχειρήσεις που ΔΕΝ επαναλειτουργούν

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗ

ΙΟΥΝΙΟΣ 1 έως 7 Ιουλίου 13/14 Ιουλίου
ΙΟΥΛΙΟΣ 1 έως 7 Αυγούστου 10/12 Αυγούστου
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 1 έως 7 Σεπτεμβρίου 10/11 Σεπτεμβρίου
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 1 έως 7 Οκτωβρίου 12/14 Οκτωβρίου

Σημείωση:
• Ο προηγούμενος εργοδότης θα χρειάζεται να κάνει κάτι.
• Ο εργαζόμενος οφείλει να κάνει τη δικιά του ηλεκτρονική δήλωση στο supportemployees.services.gov.gr

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ (από αναστολή)

20% 1/3
50% 2/3
80% Όλους

Σημείωση:
• Όσοι ανακληθούν από αναστολή ΔΕΝ ξαναμπαίνουν σε αναστολή.


ΕΠΟΧΙΚΟΙ χωρίς ρήτρα επαναπρόσληψης
• Δικαιούνται επίδομα ανεργίας
• Το πότε θα γίνουν οι αιτήσεις θα ανακοινωθεί από τον ΟΑΕΔ, όταν γίνει γνωστό θα το βρεις γραμμένο εδώ.
• Πρόσεξε όταν συμπληρώσει την αίτηση να γράψεις σωστά τα στοιχεία που σου ζητούνται και φυσικά το IBAN του τραπεζικού σου λογαριασμού.
• Οι πληρωμές θα γίνονται το πρώτο δεκαήμερο κάθε επόμενου μήνα.

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Εστίαση: Ισχύει για το μήνα Ιούνιο. Ο εργοδότης μπορεί να παρατείνει την αναστολή σύμβασης εργασίας σε υπαλλήλους του. Μπορεί να θέσει και άλλους ή όλους τους εργαζόμενους του σε αναστολή 1 έως 30 Ιουνίου. Απαγορεύεται να κάνει απόλυση έως τις 30 Ιουνίου. Στη συνέχεια υποχρεούται να τους επαναπροσλάβει για 30 ημέρες. Ο Εργοδότης θα κάνει σχετική αίτηση/δήλωση στο ΕΡΓΑΝΗ. Ο εργαζόμενος θα κάνει αίτηση ΜΟΝΟ αν μπαίνει για πρώτη φορά σε αναστολή ή αν πρέπει να κάνει κάποια αλλαγή π.χ. στο ΙΒΑΝ του τραπεζικού του λογαριασμού.

Τουρισμός – Μεταφορές – Πολιτισμός – Αθλητισμός: Αν οι επιχειρήσεις είναι κλειστές με απόφαση της πολιτείας, παρατείνεται η αναστολή των εργαζομένων υποχρεωτικά. Αν όχι, οι εργοδότες μπορούν να παρατείνουν τις αναστολές ή να θέσουν νέους εργαζόμενους σε αναστολή από 1 Ιουνίου έως 21 Ιουλίου. Απαγορεύονται οι απολύσεις έως 31 Ιουλίου.

Εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου: Σε επιχειρήσεις κλειστές με απόφαση της πολιτείας και έχουν τεθεί σε αναστολή σύμβασης, η αναστολή τους παρατείνεται. Σε επιχειρήσεις εστίασης, τουρισμού, μεταφορών, πολιτισμού, αθλητισμού οι αναστολές τους δύναται να παραταθούν. Οι εργοδότες μπορούν να θέσουν και άλλους εργαζόμενους ορισμένου χρόνου σε αναστολή. Μετά το πέρας της αναστολής συνεχίζουν να εργάζονται για όσες ημέρες υπολείπονται από τη σύμβαση τους ορισμένου χρόνου. Επιχειρήσεις που επαναλειτουργούν ή πληττόμενες επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν σε αναστολή σύμβασης εργαζόμενους, να ανακαλούν από αναστολή σύμβασης, να θέτουν εργαζόμενους σε τηλεργασία ή να τους εντάσσουν στο μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.
Δες εδώ τις απαντήσεις στις 7 ερωτήσεις "κλειδιά" για το μηχανισμό "ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ": https://youtu.be/n9y5ZF7Tk84
cached video

#μισθοι #επιδοματα #εργαζομενοι #ανεργοι #Σταύρος Μονεμβασιώτης #αλληλεγγύη #solidarity #εθελοντισμός #σύμβασηεργασίας #534ευρώ #οικονομική #ενίσχυση #μερική απασχόληση #σταυροςμονεμβασιωτησ #συνεργασία #αναστολή #αναστολή σύμβασης #προσλήψεις #μισθός #επίδομα #ανεργιας #επίδομα ανεργίας #534 #φόροι #επιδόματα #ενοίκια #ενισχύσεις #εποχικα εργαζόμενοι #εποχικοί #επαναπρόσληψη #αιτήσεις #πληρωμές #κρίσιμες ημερομηνίες