MARSO Nyíregyházi KK -- Egis Körmend 2. félidő

Published by : MTE TV
Győzött, de az alsóházban folytatja a Körmend

Gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott a Körmend Nyíregyházán. A piros-feketék a kezdettől uralták a mérkőzést, amelyen a hazaiak csak futottak az eredmény után. A Kaposvár hazai győzelmével viszont eldőlt, hogy nem jutott a felsőházi középszakaszba a Körmend.

MARSO Nyíregyházi KK -- Egis Körmend 82--91 (15--21, 17--20, 19--19, 31--31)

Nyíregyháza, 700 néző V: Papp, Gál, Fodor

NYÍREGYHÁZA: WALKER 14/9, DOYNE 22/12, Mohácsi 9/3, Hall 6, POSCSICS 28/3
Csere: Polyák 1, Jakab, Cseh, Kósa, Molnár 2
Vezetőedző: Sitku Ernő

KÖRMEND: WISSEH 15/3, EL-AMIN 22/12, FERENCZ 17/15, Kusnyer 2 RAKOCSEVICS 17
Csere: SONYÁK 10/6, Farkas 4, Grebenár 4, Sömenek
Vezetőedző: Hencsey Tamás

Az eredmény alakulása. 5. p.: 8-15. 8. p.: 10-17. 12. p.: 17-27. 16. p.: 25-36. 16. p.: 42-50. 18. p.: 47-54. 33. p.: 53-63. 36. p.: 58-62.

Kipontozódott: Molnár 40. p.

Némi meglepetésre igazi négyes posztú játékos nélkül, Kusnyerrel a kezdőben vágott neki a meccsnek a Körmend.
Ferencz triplával nyitott majd egyből ráduplázott, a hazaiak kettesekkel válaszoltak rendre. 8-8 után El-Amin is hármast szerzett, maradt a vendégelőny, amit Kusnyer toldott meg, Sitku Ernő kért időt. Poscsics kettesével igyekezett közelebb a Nyíregyháza, de Rakocsevics válaszolt. Hét pontos előnynél lazított a Körmend, Doyne és Poscsics kosaraival két pontra zárkózott a hazai csapat, Hencsey Tamás kényszerült időkérésre. Rakocsevics büntetőivel és a frissen beállt Sonyák ziccerével hat pontig sikerült ellépni a negyed végéig. Ferencz már a harmadik tripláját is elsüllyesztette, majd Rakocsevics pontjaival már tíz volt közte. (12. p. 17-27)
Walker a 14. percben szerezte első pontjait, de ez egyszerre hármat jelentett, Poscsics is újra betalált és négyre zárkózott a házigazda. Sonyák reagálta le jól a dolgot egy triplával, hetedik pontját szerezve. Wisseh állította vissza közte kilencet, majd ő vitte tíz fölé a differenciát, amit egy hármassal fejelt meg. Farkas kosarával tovább távolodott vendéglátójától a Körmend. (17. p. 26-41.) Doyne hármassal zárkóztatta csapatát és Walker is távolról talált be, 32-41-el vonultak a csapatok a nagy szünetre.
Ezt a negyedet is Ferencz triplája indította, amire Hall válaszolt, első pontjait szerezve.
Doyne ziccerével 40-50-re zárkózott a hazai csapat. Jöttek a körmendi hibák, több dobás kimaradt, Walker pedig tízen belülre hozta csapatát, körmendi időkérés volt a dolog következménye. Ezúttal nem sikerült a hármas Ferencznek, állóháború alakult ki a pályán, sokáig 42-50 állt a táblán. Farkas húzta be látványosan Wisseh passzát. Mohácsi kosaránál megjött a hazai tábor hangja, de Rakocsevics visszaállította a tízes különbséget és a csarnok visszafogott hangulatát, amit csak néha a játékvezetői ítéletek bírálata emelt meg. Mínusz hétnél El-Amin korrigált tízre, egy hármast elsüllyesztve. Hall is kedvet kapott, de El-Amin emberről másolta le előbbi találatát, szebbik arcát mutatta a kosárlabda. Ferencz nem tévesztette el a sormintát, ismét triplát vágott a negyed nyitányaként. Sokáig megint állóháború alakult ki, és bár derekasan próbálkozott a Nyíregyháza, a Körmend rendre visszaverte a próbálkozásokat és őrizte 10 pont körüli előnyét.
Négy perccel a vége előtt az elsőszámú játékvezető, Papp Péter jelezte a rendezők felé, hogy ürítsék ki azt a szektort, ahonnan folyamatosan szapulták a bírákat. A botrány nem akart csillapodni, de végül több perces közjáték után folytatódhatott a játék. A hazaiak mindent megpróbáltak, de ezúttal nem volt esélyük, a piros-feketék magabiztosan őrizték előnyüket, így az alsóházban magabiztos előnnyel várják a középszakasz mérkőzéseit.

Mestermérleg:

Sitku Ernő: -- Büszke vagyok a csapatomra, mert gyakorlatilag szinte mindenben partnerek voltunk, de a dobószázalékunk sajnos ma gyenge volt, ezért veszítettünk.

Hencsey Tamás: -- Mindent visszakaptam, amit a mérkőzés előtt kértem a csapatomtól. Már az elejétől mi irányítottuk a találkozót, és külön öröm, hogy idegenben ilyen jó százalékkal értékesítettük a dobásainkat.
cached video

Körmend (City/Town/Village) MARSO Nyíregyházi KK Egis Körmend MTE Basketball Kosárlabda Nyíregyháza